Натуральна тканина - фетр - має великий попит у умільців. І недивно, завдяки м'якій щільній структурі з ним легко і приємно працювати, він не обсипається, легко кроїться, не вимагає додаткових обробок країв. Це відмінний матеріал, щоб зробити оригінальний чохол для планшета з фетру своїми руками.

Фетровий чохол для планшета: з чого розпочати?

Щільність матеріалу є і його перевагою, і недоліком. Спершу зорієнтуйтеся, яка саме повсть вам підійде. Якщо у вас немає потужної швацької машинки, і ви збираєтеся шити чохол на планшет вручну, то краще віддати перевагу тонкому фетру.
Для виготовлення чохлів, як на фото, які-небудь особливі навички не потрібно, викрійки для такого аксесуара теж не потрібні. За основу візьміть прямокутник, розмір якого відповідає вашому гаджету. Головне - прикрасити передню частину чохла, використовуючи той же фетр. Виразність очам надасть кольорова райдужка, темна зіниця і відблиск з білого матеріалу. Вирізувати деталі можна "на око". Чим незвичайніше буде зовнішній вигляд звіра, тим оригинальнішим буде чохол для планшета з фетру.
Чохол для планшета з фетру своїми руками : майстер-клас

Як зробити чохол для планшета з фетру: майстер-клас

Матеріали:

  • фетр;
  • ножиці, ніж;
  • олівець;
  • голки, нитки;
  • тасьма;
  • клейовий пістолет;
  • декор.

необхідні матеріали

Процес:

1. Покладіть планшет на щільний папір, обведіть його по периметру. Виріжте.
виготовлення основи 2. Перенесіть викрійку на фетр, виріжте два однакові розміри прямокутника, враховуючи, що планшет усередині чохла повинен мати вільний хід, і залишаючи припуск на шов приблизно 0,7-0,8 см
підготовка матеріалу 3. Підберіть і приміряйте декор: це можуть бути не лише тасьма і гудзички, як в цьому майстер-класі, але і інші елементи декорування готові або виготовлені вручну.
позначка декору 4. Акуратно на машинці або руками пришийте тасьму по намічених лініях, загнувши краї тасьомок всередину чохла. Щоб тасьма не зрушувалася в процесі пришивання, її можна заколоти англійськими шпильками.
пришивання тасьми
пришивання тасьми5. Намітьте місце декору. Ви можете використати намистини, гудзички і інші елементи за бажанням.
склеювання і пришивання елементів декору 6. Пришийте і приклейте декор.
склеювання декору
декорування 7. Справа за малим: складіть обидві сторони чохла виворітною стороною всередину, сшийте краї з трьох сторін на машинці, відступаючи від країв на 7-8 мм Щоб нитки не розійшлися, робіть у кінці кожного рядка закріпку.
зшивання елементів 8. Чарівний чохол з фетру готовий.
Готовий чохол для планшета з фетру своїми руками

Чохол-книжка для планшета своїми руками

Такий же легкий у виготовленні чохол за типом книжки. Для його виготовлення вам знадобляться окрім самого фетру щільний картон, нитки, голки, білизняна гумка, а також ножиці, олівець, клей.

  1. Виріжте з картону дві основи для гаджета за розміром вашого планшета.
  2. З тонкого фетру виріжте два прямокутники, розмір яких більше розміру картону приблизно на 2-3 см з усіх боків.
  3. Приклейте фетр до картону, загинаючи краї всередину.
  4. На одну з підготовлених основ з двох сторін закріпите звичайні білизняні гумки для утримання планшета.
  5. З товстого фетру виріжте великий прямокутник, куди можна буде помістити обидві картонні заготівлі, і при цьому залишиться відстань для підгину.
  6. Приклейте заздалегідь обшитий картон на товстий фетр з двох сторін, залишаючи між ними відстань рівну товщині планшета.
  7. Акуратно загніть з усіх боків краї, посадіть їх на клей або прошийте, зайве обріжте.
  8. З фетру того ж або іншого кольору виріжте невелику смужку, одну сторону пришийте із зворотного боку готового чохла, до іншої сторони пришийте липучку.
  9. Таку ж липучку пришийте на передню частину чохла.

Виріб готовий, ви можете спокійно помістити свій планшет всередину, зафіксувавши його гумками і закрити чохол. Прикрасити аксесуар можна так, як душа побажає: будь-якими елементами декору, тканиною, бісером, бантами, малюнками.
Чохол-книжка з фетру для планшета

Фетровий чохол для планшета: майстер-клас