Квіткові мотиви для прикраси волосся все більше набирають популярність. Фоамірановий вінок з кольорами, безумовно, сподобається і дівчатам, і жінкам. Такий аксесуар в поєднанні з одягом будь-якого стилю і фасону стане прекрасним доповненням до жіночного, весняного образу. Для виготовлення вінка можна використати будь-які квіточки з фоамірану: маки, жасмин, троянди, яблуневі квіти, але ніжніше і цікавіше виходять вінки з польових кольорів. Це можуть бути ромашки, волошки, кульбаби. Сьогодні ж ми розглянемо нескладний мк, де в основі будуть використані квіти мімози, нарциси і проліски.

Вінок з фоамірану: мк, покроковий опис, фото

Матеріали:

  • фоаміран (для кольорів - жовтого, білого і синього кольору, для листя - світлого і темного зеленого кольору);
  • трохи бежевого фоамірана;
  • зелена тейп-стрічка;
  • тонкий дріт (бісерна);
  • мідний дріт - 1 м;
  • клей момент;
  • клей ПВА;
  • термопістолет;
  • декор: тичинки;
  • пастель;
  • картопляний крохмаль;
  • акрилова фарба жовтого кольору;
  • сода;
  • крем для рук.

Як зробити вінок з фоамірана своїми руками :

1. Для виготовлення квіток мімози вам знадобиться бісерний дріт. Наріжте його завдовжки приблизно в 5 см, кількість таких дротів має дорівнювати кількості дрібних квіточок мімози.
2. Далі змішайте 1 ст.л. клею ПВА і ст.л. крохмалю з третю ч. л. сода і 1/2 ч. л. звичайного крему для рук. Ретельно вимісите масу. Додайте акрилову фарбу жовтого кольору. У результаті маса повинна вийти м'якою і еластичною. Щоб з нею зручніше було працювати, її рекомендується загорнути в поліетиленовий пакет і відкласти на добу убік.
3. Візьміть жовтий фоаміран: це може бути як великий цілісний шматок, так і обрізки. Наріжте матеріал як можна дрібніше, причому, чим дрібніше буде крихта, тим природніше вийде мімоза.

крихта для мімози

крихта для мімози

4. Коли маса для ліплення відлежиться і жовта крихта буде готова, можна приступати до ліплення мімози. Обмотайте кожен приготований заздалегідь бісерний дріт зеленою тейп-стрічкою.
5. З жовтої маси скачайте багато кульок розміром з сірникову голівку, насадіть кожну на обмотаний дріт. Дайте підготовленому матеріалу обсохнути, щоб кульки трималися міцно і не відпадали.

виготовлення гілочок мімози style=

6. Після того, як заготовки обсохнуть, надайте кожній потрібну "пухнастість". Спершу занурте жовту кулю в клей ПВА, після помістите в ємність з фоамірановою крихтою. Надайте пальцями круглої форми, зайву крихту просто струсіть. Для просушування приберіть мімозу убік, краще всього увіткнути дріт в пінопласт або губку.

готуємо мімози з фоаміранової крихти

7. Як тільки усі гілочки обсохнуть, приступайте до складання квітки. Скріплюйте між собою тейп-стрічкою зеленого кольору по 7-9 квіточок мімози, створюючи міні-гілочки. Гілки виглядатимуть ніжно, якщо тейп-стрічку розрізати на дві або три частини.

скріплення гілочок мімози

8. Виріжте з фоамірана темно-зеленого кольору овали завдовжки близько 4 см, шириною - 2 см. Наріжте кожен овал з двох сторін тонкими смугами, намагаючись не перетинати розрізи, під кутом 45 градусів. Приклейте із зворотного боку листя мімози обмотану тейп-стрічкою проволоку, нагрівайте підготовлене листя на прасці, злегка закручувавши краї листя в хаотичному порядку. Скріпіть підготовлене листя з жовтими кольорами мімози.

скріплення листя і гілок мімози

9. Черга ніжних пролісок. Виготовте і бутончики, і квіти, що розкрилися. У цьому мк "Віночок з фоамірана" використані сім бутонів і одинадцять кольорів. Для перших знадобиться по три пелюсточки, для других - по шість.
10. Отож, з фоамірана синього кольору виріжте прямокутники 1,5см на 2,5 см у кількості 87 штук. Якщо вам треба більше кольорів, то просто виріжте ту кількість пелюсток, яка відповідає кількості використовуваних для виготовлення кольорів і бутонів. У кожного прямокутника зріжте куточки, формуючи пелюсточки.
11. Кожну пелюстку прикладете до гарячої праски, після перетирайте і скручуйте фоаміран в руках, щоб пелюстки вийшли як можна тонше і ніжніше. Після розпряміть їх, надайте, витягаючи і скручувавши, їм форму пелюсточки. Злегка розтягніть кожного в середині, промальовуйте зубочисткою або гострою паличкою прожилка. Біля основи затонируйте кожна пелюсточка проліска білою пастеллю.

виготовлення пелюсток для проліска

12. Наріжте бісерний дріт, обмотайте її темно-зеленою тейп-лентой.
13. Для середини квіточки з фоамірана жовтого кольору виріжте смужку завдовжки 1 см, шириною 0,5 см. Наріжте кожну смугу бахромою.
14. Саме складання: навколо кінця кожного дроту приклейте моментальним клеєм жовту бахрому. Після обклейте навкруги пелюстками: якщо ви робите бутон - приклейте три пелюсточки, квітка - шість. Клеїти пелюстки краще в шаховому порядку, так квітка виглядатиме природніше.

склеювання пелюсток, формування квітки

15. З фоамірана ясно-зеленого кольору виріжте вузькі смуги - листя. Загостріть їх на кінчику. Перекрутіть кожен листок пальцями, завертаючи краєчки усередину. Скріпіть листя тейп-стрічкою з підготовленими кольорами проліска.

виготовлення кольорів проліска

16. Залишилася ще одна заготівля - нарциси - і ваш вінок для волосся своїми руками з фоамірана буде практично готовий. У цьому мк використані п'ять квіток, значить, візьміть п'ять дротів, зробіть на кінці кожної петельки.
17. Виріжте з жовтого фоамірана п'ять смужок шириною 1,5 см і завдовжки близько 4 см. Наріжте смуги бахромою. Обклейте кожну навколо дроту - це тичинки нарциса.
18. Далі виріжте з того ж фоамірана п'ять кругів однакового розміру, затонуйте краї кругів рожевою або світло-червоною пастеллю. У серединці кожного кружечка виконайте зубочисткою маленькі отвори. Прогрійте кожен круг на гарячій прасці, складіть навпіл і знову навпіл. "Коронку", що вийшла, розітріть руками. Після того, як заготівля повністю охолоне, протягніть її в дріт ближче до вже наявної тичинки. Щоб "коронка" нарциса трималася, заздалегідь крапніть на дріт трохи клей.

тичинка і коронка для нарциса

19. З фоамірана білого кольору виріжте за шаблоном 30 пелюсточок: спочатку наріжте прямокутники розміром 3 см на 4,5 см Після надайте кожній заготівлі форми пелюстки, обрізуючи краї. Тепер, так само як і пелюстки проліска, прогрійте кожну пелюстку нарциса гарячою праскою, пальцями стонште, розпряміть, промальовуйте на кожній пелюстці прожилка.
20. Склейте між собою по три пелюсточки, разом повинне вийти 10 заготовок. У центрі кожної заготівлі зробіть отвір, протягніть пелюстки в дріт з тичинкою і коронкою квітки, закріпіть за допомогою клею. Для кожної квіточки нарциса потрібні по дві потрійній деталі, склеювати їх треба в шаховому порядку.

склеювання квітів нарциса

21. Оберніть дріт готової квітки темно-зеленої тейп-стрічкою в декілька шарів. З бежевого фоамірана виріжте невеликі прямокутники, прогрійте їх на прасці, закріпіть біля основи квітки за допомогою тієї ж тейп-стрічки, можна для ефективності крапнути трохи клею.

Cкепление квітки нарциса із стеблом

22. Залишилося зібрати вінок. Візьміть мідний дріт, складіть його навпіл. Зробіть на кінцях петельки, щоб надалі без складності можна було закріпити вінок на голові. Обмотайте темно-зеленою тейп-стрічкою.

основа для вінка

23. Акуратно за допомогою тейп-стрічки скріпіть квіти з підготовленою основою, починаючи з середини спочатку в один бік, потім в інший. Квіти можна розташовувати у будь-якому порядку і послідовності, як підкаже фантазія.

формування вінка

24. За результатами нескладних маніпуляцій у вас вийде ось такий ніжний вінок з фоамірана.

Готовий вінок з фоамірана своїми руками