Вінок з штучного листя - оригінальний головний убір, що підкорює своїй стильностью і оригінальністю. Прикрасити вінком свою зачіску можна на свята (новий рік і Різдво), не ділові зустрічі, пікніки з друзями, музичні фестивалі, карнавали, костюмовані вечірки і фотосесії. Такий атрибут обов'язково внесе у ваш образ родзинку і послужить чудовим доповненням до костюма.


Виготовивши такий стильний аксесуар, як вінок самостійно, ви зможете захистити себе від значної витрати фінансових ресурсів, адже цей предмет гардеробу коштує недешево. Все, що вам треба буде придбати, - це штучне листя і квіти. Матеріали бажано підбирати в одній колірній гаммі для створення гармонійної композиції, де кожен елемент поєднується з іншими. Окрім цього, вінки з штучних кольорів і листя довгострокові, чого не скажеш про вироби з натуральних складових.
Не варто забувати, що вінку можна знайти і альтернативне застосування: декорування вхідних дверей. Як правило, по звичаях, що склалися, барвисту композицію роблять на свята, але прикрасити двері або стіну будинку для створення святкової атмосфери - теж прекрасний привід.
Вінок з штучного листя в якості декору
Не втратьте можливість проявити свій творчий потенціал і утілити в життя найсміливіші задумки і ідеї!
Необхідні матеріали:

  • штучне листя і кольори;
  • ножиці (кусачки);
  • флористична стрічка;
  • штучна гнучка гілка;
  • клей;

Матеріали для виготовлення вінка з штучного листя

Як зробити вінок з штучного листя

Щоб не помилитися з розміром вінка, заздалегідь зробіть виміри. Обмотайте гілочкою коло голови, щоб визначити потрібну довжину на око. Можна використати і сантиметрову стрічку. Головне - не перестарайтеся з її натягуванням. До отриманого значення додайте 2-3 сантиметри, оскільки листя, квіти і інші аксесуари звужують об'єм виробу.
Найскладніший етап в створенні вінка з штучного листя - вибір основи. Вона має бути міцною, гнучкою і практичною. Штучна гілка - прекрасна база для майбутньої прикраси. Можна використати і товстий дріт, на ній також міцно триматимуться усі елементи.
До підбору кольорів для вінка слід підійти грунтовно: обрізувати їх треба тільки з частиною стебла. Це значно полегшить процес вплітання кольорів у вінок.
Вплітання листя для виготовлення вінка
Краї гілки обмотуємо тканинною або флористичною стрічкою, вибраною в тон листя, декількома оборотами. Відрізавши потрібну кількість кольорів і листя, починаємо рівномірно обертати їх навколо гілочки за допомогою все тієї ж декоративної стрічки.
Обмотка стебла стрічкою при виготовленні вінка з штучного листя
Відстань між кольорами і їх стеблинками може варіюватися на ваш розсуд. Чим більше кольорів і яскравіше їх колір, тим пишніше виглядатиме майбутній вінок. Але не забувайте стежити за напрямом вплітання, дотримуючись кута нахилу на одному рівні, щоб квіти плавно переходили один в одного і закривали своїми пелюстками основи іншого листя по усьому колу обідка. Важлива і відсутність пропусків по усій траєкторії плетіння. Тільки так ваш виріб буде по-справжньому красивим і практичним у використанні.
Закріплення вінка з штучного листя
Поступово ми приходимо до кінця вінка і закріплюємо флористичну стрічку крапелькою клею для надійності.
Закріплення вінка з штучного листя
У серцевину кольорів можна додати блискітки за допомогою того ж клею. Осінній вінок з штучного листя готовий!
Осінній вінок з штучного листя
Тепер, знаючи, як зробити осінній вінок з штучного листя, ви зможете здивувати своїх близьких новими яскравими образами.
Готовий осінній вінок з штучного листяВикористовуючи як базову ідею наш майстер-клас, вам буде під силу виготовити весняний, літній і осінній вінок з штучного листя і кольорів, додавши свої елементи декору і флористики : гілочки із стразами і намистинками, блискітки, сухі трави, жолуді, шишки і навіть фрукти.

Ще ідеї

Ідея виготовлення осіннього вінка з листя і кольорів Ідея виготовлення осіннього вінка з листя і кольорів