Рукоділля з бісеру славиться не лише плетінням іграшок і аксесуарів, але і стильної біжутерії. Попри те, що вітрини магазинів заповнені найрізноманітнішими аксесуарами з самих різних матеріалів, перстень з намистин, виготовлений ексклюзивно по вашому дизайну, поза сумнівом, притягне погляди оточення, доповнить ваш образ і підкреслить стиль.


Зараз в моді масивні і великі прикраси, проте, так хочеться мати ніжну, невагому і красиву дрібницю на витончених пальчиках руки. Створіть унікальний і креативний аксесуар, вибравши форму, колір і розмір намистинок на свій смак. Оригінальний перстень - це ще і відмінна ідея для подарунка. І, повірте, повітряний перстень з бісеру і намистин - це ефектне поєднання, яке виглядає не гірше за ювелірну прикрасу з дорогими каменями.

МК по виготовленню перстня з намистин

Наш майстер-клас розкриє тонкощі і секрети виготовлення витонченого перстня з бісеру і намистин для новачків, а також допоможе прищепити інтерес до нового захоплення. До того ж, час, необхідний на його виготовлення, усього лише півгодини. То чом би не спробувати зробити перстень з намистинами своїми руками і отримати істинну насолоду від процесу виготовлення?
Спершу варто визначитися, перстень якого формату вам би хотілося отримати. Уявіть його подумки з усіма деталями, щоб в завершенні плетіння отримати бажану прикрасу і не витрачати час на перероблення.

Необхідні матеріали:

  • бісер 2,3 мм (номер 10);
  • бісер 2,1 мм (номер 11);
  • голки для бісеру;
  • швацька нейлонова нитка (білого кольору);
  • гранована овальна намистинка смарагдового кольору;
  • фіолетові біконуси (3 мм).

Перше, з чого розпочинається плетіння прикраси - це визначення довжини ниточки для майбутнього перстня. Це зробити легко: вона складає обхват пальця, помноженого на два. На кінці обрізаної ниточки надіваємо з двох сторін голки. Складаємо нитку удвічі і нанизуємо на неї біконус, розташовуючи його в самому центрі. Згодом на голочки ми поміщатимемо бісер.
Плетіння перстня з намистин: нанизування біконуса Через першу ниточку протягуємо грановану овальну намистинку так, щоб через неї пройшли два її кінці.
Плетіння перстня з намистин: нанизування овальної намистини
На голку нанизуємо ще чотири біконуса і простягаємо голку крізь конус, зафіксований в центрі.
Ниточкою проробляємо обороти так, щоб біконуси йшли по колу навколо блакитного "кристала" і скріплювалися між собою. Стежте за тим, щоб біконуси розташовувалися максимально щільно, щоб виріб не розпався.
Плетіння кільця з намистин: з'єднання
Починаємо вплітати бісер по 3 штуки з кожного боку (бісер №11).
Плетіння перстня з намистин: вплітання бісеру
Продовжуємо ту ж процедуру, зводячи нитки пропорційно основі ободу, навскоси, перехрещуючи кінці.
Плетіння перстня з намистин: вплітання бісеру
Продовжуємо обертати намистинки навколо осі, плетучи круг за кругом.
Плетіння перстня з намистин: основа перстня
Для того, щоб перстень мав тверду основу, виводимо нитки крізь останні намистинки, а потім стягуємо їх, повертаючись в початок, тим самим утворюючи круг.
Плетіння кільця з намистин: основа перстня
Зробивши приблизно 6-8 оборотів (залежно від обхвату вашого пальця), згортаємо наші петельки і зав'язуємо вузлик.
Плетіння перстня з намистин: скріплення основи і квітки
Основна частина готова, справа залишилася за малою - оточити біконуси бісером номер десять.
Плетіння перстня з намистин: оплетування готового перстня
Нанизуємо по чотири бісеринки на голку, проводимо крізь два довколишні конуси. Після чого набираємо три намистинки і повертаємо голку у бісер, з якого розпочинали, один назустріч одному. Так проробляємо по усій траєкторії колечка, немов створюючи пелюсточки навколо серцевини.
Плетіння перстня з намистин: завершення роботи
Кінчики ниток акуратно обрізуємо, в'яжемо міцні вузлики, закінчуючи красу перстня. Щоб він точно не розпустисся, додаємо на вузлик крапельку клею за допомогою зубочистки. Перстень готовий! Візерунок вийшов у вигляді прекрасної ніжної квітки.
Перстень з намистин і бісеру
Ось так швидко і легко можна змайструвати перстень з намистин і бісеру своїми руками. Воно чудово виглядатиме з легким літнім одягом пастельних тонів, вносячи нотки свіжості і легкості. Доречним буде і приміряти його з коктейльною сукнею на вечірню дискотеку. Варіацій створення подібних дрібниць нескінченна множина. Імпровізуйте, фантазуйте, і ви обов'язково зможете створити перстень мрії у своєму неповторному стилі.

Ще декілька корисних порад:

  • Якщо наслідувати викладену техніку плетіння, то можна зробити підвіску, сережки і браслет - у вас вийде цілий комплект!
  • Щоб не помилитися з розміром, перед затягуванням ниток ще раз приміряйте перстень.
  • Комбінувати краще всього бісер і намистини з схожого матеріалу.
  • Щоб перстень з намистин мерехтів і переливався на сонці, використайте кришталеві намистинки. Така модель перстня зачарує будь-яку модницю.
  • Пам'ятайте, що великі намистинки і біконуси не практичні в носінні. Більше того, вони виглядають громіздко і безглуздо, тому вибирайте матеріали середнього розміру.
  • Поєднуйте намистинки за колірною гамою, наприклад, чергуйте два гармонійні кольори (зелений і червоний, рожевий і салатовий та ін.).
  • Корисна порада умільцям для зберігання: бісер можна укладати в спеціальні скриньки, коробки з-під взуття, скляні банки або навіть порожні коробки від цукерок.