Незважаючи на те, що мода не стоїть на місці: щороку з'являються нові тренди, наряди, образи, нерідко вона повертається в минуле, вишукуючи в моді минулих десятиліть і століть якісь «родзинки», які будуть актуальні і сьогодні. Саме так званий кругообіг моди і повернув нам неймовірно красиві, цікаві, стильні аксесуари - брошки з фетру.

Зараз фетрові брошки, зроблені своїми руками, можна зустріти і на лацканах піджака офісних дівчат, і на сукнях маленьких принцес. І це не дивно, фетр - м'який, піддатливий матеріал, з яким легко і приємно працювати. І саме майстер-класи з виготовлення всіляких аксесуарів з фетру дають досвідченим і молодим рукодільниця простір для фантазії так, що кожна зможе адаптувати будь-який мк під себе і бажаний образ, надаючи брошці ручної роботи індивідуальний, оригінальний вид.

Брошка з фетру своїми руками «Квітка»

Завдяки привабливій самостійно зшитій брошці з намистиною або каменем можна надати будь-якому вбранню особливу витонченість і неповторність. Незважаючи на те, що фетр візуально здається досить «тяжким», такий аксесуар виходить настільки ніжним і немов повітряним, що буде чудово виглядати і на легкій блузі, і на светрі, і навіть на сумочці.

Отже, робимо брошку з фетру, а для цього знадобляться:

  • два відрізки фетровому тканини: зелена для виготовлення листочків і будь-яка інша (в залежності від наряду) для виготовлення пелюсток;
  • голка;
  • ножиці;
  • нитки;
  • шпилька;
  • камінчик, намистинка або ґудзик.

Як зробити:

  1. Схема елементарна, вам знадобляться чотири викрійки: різні за розміром, але схожі за формою зірочки.

Брошка з фетру своїми руками: шаблони для квітки

  1. Перенесіть підготовлені на папері шаблони на фетр, виріжте зірочки-квіточки.

Брошка з фетру своїми руками: форма квітки

  1. Виріжте в центрі майбутніх пелюсток круглі отвори. Не варто поспішати, зовнішній вигляд готової брошки багато в чому буде залежати від того, наскільки рівно і акуратно ви зробите кружечки.

Брошка з фетру своїми руками: форма квітки

  1. Прошийте будь-якою контрастною ниткою на кожній пелюстці лінії, тут можна додати бісер, надаючи квіточці особливий шарм. Важливо підібрати нитки таким чином, щоб вони не сильно виділялися, але при цьому були помітні.

Брошка з фетру своїми руками: обшивка пелюсток

  1. На зелений фетр - листя квітки, пришийте невелику за розміром, булавочку, яка буде кріпити брошку до одягу.

Брошка з фетру своїми руками: пришивання шпильки до основи

  1. Коли всі елементи будуть готові, зшийте їх разом, склавши в хаотичному порядку, скріпивши намистиною або ґудзиком по центру так, як показано на фото.

Брошка з фетру своїми руками: з'єднання всіх деталей квітки

Ось так швидко і просто можна самостійно змайструвати оригінальну фетрову брошку. А якщо ви скріпите між собою три або п'ять подібно зроблених квітів ззаду довгою смужкою зеленого фетру, у вас вийде великий красивий букет.

Як зробити брошку з фетру у вигляді червоного маку

Червоний мак - яскравий аксесуар, який символізує мир, буде оригінально і виразно виглядати на будь-якому вбранні. Для виготовлення такої красивої брошки знадобиться буквально 20 хвилин вільного часу.

Брошка з фетру своїми руками: червоний мак

Необхідні матеріали:

  • чорні та червоні нитки;
  • фетр червоного кольору;
  • чорний бісер;
  • маленька гудзик чорного кольору;
  • ножиці, голка;
  • шпилька.

Брошка з фетру своїми руками: матеріали для червоного маку

Красива брошка з фетру: майстер клас

  1. Намалюйте на твердому папері пелюстка маку, після чого виріжте з червоного фетру чотири пелюстки за підготовленим шаблоном.

Брошка з фетру своїми руками: форма пелюсток червоного маку

  1. Обшийте кожну пелюстку по периметру, для обшивки можна використовувати найпростіший петельний шов. Цей етап можна і пропустити, так як фетр після обрізки не обсипається, але така нехитра процедура додасть готовії брошки закінченого вигляду.

Брошка з фетру своїми руками: обшивка пелюстки червоного маку

Брошка з фетру своїми руками: обшиті пелюстки червоного маку

  1. Далі злегка збираючи складочкой тканину біля основи пелюстки для додання квітці обсягу, зшийте всі пелюстки маку один з одним.

Брошка з фетру своїми руками: з'єднання пелюсток червоного маку

  1. Зшиваючи пелюсточки, не поспішайте, шви повинні бути акуратними і рівними, від ретельного підходу до цього етапу буде залежати закінчена краса і симетричність брошки.

Брошка з фетру своїми руками: з'єднання пелюсток червоного маку

  1. При зборі пелюсток не настільки важливо, в якій послідовності накладати деталі, можна робити це і в хаотичному порядку, і залишаючи одну частину знизу, прикривати її іншим пелюсткою.

Брошка з фетру своїми руками: збірка пелюсток червоного маку

  1. Тепер в центр пришийте чорний ґудзик. Підійде будь-який ґудзик, але краще для такого випадку прикупити щось незвичайне: блискучий, з цікавим візерунком, який буде і самий доповнювати мак і доповнюватися червоним кольором фетру і чорним бісером.

Брошка з фетру своїми руками: пришивання ґудзика до пелюсток червоного маку

  1. Закінчуючи оригінальну брошку, пришийте навколо ґудзика бісер. Для початку зшийте кругом ряд по периметру, після підшийте навколо «тичинки», використовуючи чорні нитки.

Брошка з фетру своїми руками: тичинки з бісеру у червоного маку

  1. Залишилося вже готовий червоний мак перетворити в оригінальну брошку: для цього виріжте з червоного фетру невеликий круг, також обшийте його червоними нитками. Врахуйте, що діаметр кола повинен бути менше діаметра готової квітки.

Брошка з фетру своїми руками: основа з фетру для червоного маку

  1. Пришийте спеціальну невелику шпильку до кружечка, після закріпіть кружечок до квітки. Завдяки спеціально вирізаної основі брошка вийде жорсткіша і мак буде прекрасно тримати форму.

Брошка з фетру своїми руками: пришивання основи зі шпилькою до квітки червоного маку

Як бачите, зробити брошку з фетру своїми руками не тільки просто, але й швидко, причому для такої оригінальної прикраси потрібно мінімум самого доступного матеріалу. Таким чином, використовуючи різні кольори фетру, додаткові елементи - вишивку, бісер, мережива, гудзики, намистини, і навіть блискавки, ви з легкістю зможете доповнити будь-який образ красивою брошкою.