У передчутті Нового року завжди приходить натхнення, бажання здивувати близьких людей незвичайним, святковим оформленням квартири або робочого кабінету. Оригінальною, цікавою ідеєю втілення стане ялинка з фетру своїми руками. Можна запропонувати взяти участь в цій затії дітям, колегам - позитивні емоції гарантовані. Таке новорічне деревце прикрасить будь-яку кімнату в будинку, розрядить атмосферу буденності в офісі і стане приємним сюрпризом для друзів і рідних.

Фетр ідеально підходить для виготовлення святкових виробів: він легко ріжеться і має високу міцність.

Новорічна ялинка з фетру своїми руками

Як зробити ялинку з фетру: простий варіант красивого, новорічного виробу

Матеріали для виготовлення деревця:

  • сама тканина - фетр або будь-яка щільна тканина. Необов'язково брати за основу зелений колір, можна використовувати білі, червоні або жовті тони;
  • ґудзики для декору - бажано різні за розміром і кольором;
  • пінопластовий конус висотою близько 30 см;
  • бісер;
  • клей;
  • жовті нитки Муліне або схожі за структурою нитки;
  • голка і ножиці;
  • тонкий дріт - близько 15 см;
  • кулька вати.

Ялинка з фетру: майстер-клас

1. Заготовки для ялинки. Для виготовлення новорічної красуні будуть потрібні викрійки. Обзавестися ними просто: можна зробити самостійно: окреслити будь круглий предмет по контуру і позначити точки для ліній трикутника. Можна роздрукувати готові варіанти на сайті з викрійками. Деталі акуратно вирізаються і переносяться на тканину.

Форма для фетрової ялинки своїми руками

2. Оформлення елементів гілочок. До кожної деталі викрійки приклеюється ґудзики за допомогою клейового пістолета. Помістити його потрібно на закруглений край, а кінці трикутника скріпити між собою - зшити або склеїти.

Виготовлення гілочок-голочок для ялинки з фетру своїми руками

3. Збір «голочок», оформлення крони деревця. Фетрова ялинка матиме гілочки з різною довжиною в кожному ряду. Гілка збирається з елементів-заготовок, чим їх більше, тим вона довша. Кількість рядів залежить від висоти стовбура ялинки.
Ось розрахунок для вироби висотою 30 см, де загальна кількість рядів 16:

  • 1 і 2 ряди (відлік знизу) - 20 деталей;
  • 3 ряд - 9 елементів;
  • 4 ряд - 8 деталей;
  • 5, 6 і 7 ряди - по 24 елемента в кожному;
  • 8 ряд -7 деталей;
  • 9,10, 11 і 12 ряди - все по 12 штук;
  • 13,14 і 15 ряди - по 15 деталей в кожному;
  • 16 ряд завершується чотирма елементами заготовок.

Гілочки збираються за допомогою елементів за вказаною розрахунком. Коли всі ряди готові, можна приступати до складання крони новорічної красуні.

Як зробити ялинку з фетру

На конусі відзначається непомітною лінією місце, з якого буде починатися кожна нова гілка. Ряди приклеюються до конусу від низу до верху, і розташовувати їх потрібно в шаховому порядку, тобто з невеликим зсувом одного ряду над іншим. Гілки приклеюються строго за схемою з великою обережністю, щоб ялинка вийшла красивою і акуратною.
Гілочки приклеюються пістолетом з нижньої частини крони. Перед поклейкою перевіряється, чи на всі елементи були прикріплені декоративні ґудзики. Кожна деталь клеїться тією частиною, де були скріплені гострі кути трикутника. Перед формуванням останніх двох рядів, важливо оформити верхівку ялинки.

4. Верх дерева. Щоб прикрити верхівку ялинки вирізається коло з фетру, по діаметру на 3 см більше, ніж діаметр верхньої частини стовбура. Щоб тканина ідеально лягла на конус, на ній робляться маленькі надрізи, і деталь акуратно приклеюється до стовбура. Після цього завершуються останні ряди.

Оформлення верхівки новорічної ялинки з фетру

5. Завершальний етап: прикраса. Новорічна ялинка з фетру повинна бути ошатною. Існує маса варіацій для елегантного оформлення деревця.
Як зробити красиві ялинкові кулі? Знадобиться біла і червона тканина. Викрійку можна створити за трафаретами з круглими елементами. На червону тканину переноситься форма-коло, а для білого фетру фігура дещо інша. Форма кола вирізається буквою «ікс», як зображено на малюнку нижче. Готові м'які деталі зшиваються контрастними нитками і приклеюються до крони гарячим клеєм.

Елементи для ялинки з фетру

Ефектно виглядає на ялинці яскрава зірка. Можна створити об'ємну фігуру. Знадобиться жовтий фетр. Форма зірки наноситься на тканину, і вирізаються дві однакові деталі. Розміри фігури підбираються відповідно до розміру верхівці ялини. Середина зірки прикрашається ґудзиком, краї оформляються бісером за допомогою біжучого шву. Не зшиваючи одну сторону до кінця, робиться вузлик, а в отвір вставляється шматочок вати - для додання об’єму плоскій фігурі. Після цього зірка зашивається повністю. У вату акуратно вставляється один кінець дроту, а інший встромляється в верхівку пінопластового конуса. Дріт буде триматися надійно, якщо додати під кінчик краплю клею.

Зірка з фетру для новорічної ялинки

Остання прикраса - барвиста гірлянда. Для її створення по всьому периметру ялинки приклеюються ґудзики різних кольорів і розмірів. Новорічна ялинка з фетру своїми руками готова! Довгоочікуване свято тепер відчувається ще ближче.

Ялинка з фетру своїми руками: ще ідеї

Фетр - універсальний матеріал, і ялинка з неї може бути різного об'єму і конструкцій. Наприклад, затишно виглядають в будинку маленькі настільні ялинки зі святковими узорами.

Настільні ялинки з фетру

Конусовидна м'яка фетрова ялинка ніколи не вколе малюка голками. Можна прикрасити новорічне деревце улюбленими персонажами дитини.

Оригінальна фетрова ялинка для дитини своїми руками

Чудовою прикрасою на віконце або справжню ялину стануть фігурки ялинки з фетру з оригінальними декоративними візерунками. На підготовку такої іграшки піде всього півгодини.

Плоска ялинка з фетру

Як прикрасити ялинку з фетру своїми руками https://www.youtube.com/watch?v=ZTHrL9Rq74k