Щоб доповнити повсякденний або святковий образ жінки використовують прикраси - сережки, браслети, намиста, кольє і намиста. Конкурувати з аксесуарами з дорогоцінних металів і каменів не зможе навіть елітна біжутерія. Однак намисто з намистин, створене своїми руками, дозволить додати оригінальності ніжному образу і стати його справжньою родзинкою.


Плетіння намиста намистин - заняття захоплююче, від виконавця потрібно трохи посидючості і майстерності. Придбати всі необхідні матеріали для його створення можна в спеціалізованих магазинах хенд-мейд.


Перлове намисто з намистин своїми руками


Кожна представниця прекрасної статі прагне виділитися серед подруг, стильна прикраса, якого не знайти навіть в модному бутіку - безпрограшний варіант.
В основі його створення - культивовані перли. Намистини з практично ідентичною схожістю з оригіналом обійдуться в рази дешевше.

Матеріали і інструменти для створення прикраси:

  • штучні перли різного розміру;
  • ювелірні цвяшки;
  • з'єднувальні кільця найменшого діаметра;
  • ювелірна дріт;
  • стрічка під колір намистин;
  • плоскогубці.

Взяти в руки одну намистину, протягнути через неї ювелірний цвяшок. Захопити плоскогубцями цвях біля основи кулі і відігнути назад. Вигин повинен нагадувати букву «Г». Захопити кінчик гвоздика, загнути в зворотну сторону. Повинна утворитися петля. Якщо металевий хвостик занадто довгий, необхідно обрізати його. У готовому вигляді повинне вийти акуратне кільце.

Зробити петлі для 5 перлин: 3 великих і 2 маленьких.
У сполучному кільці розвести краї, протягнути 5 намистин, чергуючи великі і маленькі. Краї кільця з'єднати в початкове положення. Має вийти подоба квітки. Таких сполук має бути кілька.

Нанизувати отримані колечка на ювелірний дріт. Для додання прикрасі пишності між кожним сегментом з 5 намистин поміщати 1 велику перлину.

Коли всі колечка зафіксовані, обрізати зайве і закрутити кінчик дроту (щоб намистини щільно прилягали один до одного і конструкція не розпадалася). До виступаючим кінцях металу прив'язати стрічку. Замаскувати місця з'єднання допоможе використання ще однієї квітки з намистинами.

У готовому вигляді намисто з великих намистин виглядає наступним чином:

Ще один варіант намиста передбачає заміну металевих кріплень на тонку джутову нитку.

Як зробити намисто з намистин і джутової нитки?

Для створення прикраси будуть потрібні наступні матеріали:

  • великі і дрібні намистини - по 20 штук кожного виду;
  • 7 ниток джутових - довжина 1,5 метра.

Шість ниток скласти навпіл, відступивши від вигину 3 сантиметри зробити петлю. Затужив утворилося кільце. Сьому нитку закріпити біля основи і обплести навколо петлі.

Щоб закріпити плетіння біля підстави петлі зав'язати вузол, зайву нитку обрізати. Якщо всі описані вище пункти виконані правильно, повинно вийти таке кільце:

Нанизати по одній перлині на 8 ниток з 12 наявних (4 повинні залишитися порожніми), щоб не було видно явних «прогалин», порожні нитки необхідно чергувати з заповненими. Також, необхідно чергувати великі і маленькі перлини.

Для вільного переміщення намистин по ниткам залишити 5-7 сантиметрів довжини, на кінці зав'язати великий вузол (задіяти всі нитки).

Аналогічні маніпуляції повторити 3-4 рази. Щоб надати прикрасі закінченого вигляду, на останньому вузлу вставити в одну і ниток велику перлину і разом з нею закрутити найбільший вузол. Він буде виконувати функцію застібки, яку необхідно протягувати в петлю, створену на першому етапі роботи.
У готовому вигляді прикраса виглядає так:

Це базові способи виготовлення намист з намистин. Щодня майстри hand made створюють нові способи і дизайни прикрас - більш складні, масивні і унікальні. На підтвердження того відео майстер-класи від кращих рукодільниць:
https://www.youtube.com/watch?v=YrLsqO4FNpw
https://www.youtube.com/watch?v=KjsiCZHRHdU.