Щоб стати володарем справжнього витвору мистецтва для прикраси волосся, не обов'язково витрачати багато великі суми на покупку дизайнерських шпильок і інших аксесуарів. Досить відвідати магазин рукоділля і проявити трохи фантазії. Втілити в життя оригінальні ідеї допоможуть поради майстрів hand made про те, як зробити гумки з атласних стрічок своїми руками. Атлас - щільна гладка тканина, вироблена з шовкової нитки способом переплетення. Це наробить матеріал унікальними властивостями - здатністю «переливатися» на сонці і різко міняти глибину кольору в залежності від кута падіння світла.

Виготовлення резинок для волосся з атласних стрічок

Прикраса в техніці канзаші - оригінальний аксесуар, виготовлення якого вимагає посидючості і трохи майстерності.

Для створення гумки знадобляться такі інструменти та матеріали:

  • стрічка атласна (ширина 5 сантиметрів) чорного і білого кольору;
  • декоративна серединка (бус, пін, камінь і т.д.);
  • Фетрова підставка;
  • клей «Момент»;
  • резинка;
  • пінцет;
  • ножиці;
  • клейовий пістолет;
  • запальничка.

Підготувати два відрізки білого атласу, розміром 5х5 сантиметрів, скласти в трикутник, з'єднати за допомогою пінцета, повинен вийти подвійний гострий пелюсток канзаші.

Розгорнути таким чином, щоб кут вигину був зверху, два нижніх краю з'єднати між собою (повинно вийти подобу пелюстки). Всього сегментів має бути 14 штук, в половині з яких основа не повинна бути обрізаним.

Приступити до створення пелюстки круглої форми. Краї відрізка білого атласу, розмірів 3х3 сантиметри загорнути до основи (повинен вийти ромб). На одну гумку досить 7 пелюсток. Круглий пелюстка вклеїти в подвійній гострий. Разом вийти 7 пишних сегментів.

З відрізків білої і чорної тканини (4х4 сантиметри кожен) спорудити спіраль. Кожен шматочок згорнути в трикутник, чорний розташувати на 1 міліметр нижче білого. Акуратно закручувати спіраль, защепив пінцетом кінчик обох стрічок. Кінчик готового елемента підрізати і обпалити вогнем, зафіксувати термопістолетом. Загалом має вийти 7 сегментів.

Вставити спіралі в що залишилися 7 білих подвійних пелюсток (використовувати ті, у яких обрізано підставу). Зафіксувати конструкцію клеєм «Момент», підстава підрізати, обробити вогнем.

Підготувати 5 відрізків чорної тканини 2х2 сантиметри. Скласти удвічі, щоб вийшов пелюстку. Відрізати хвостик і основу.

Красиві гумки для волосся з атласних стрічок збираються в наступній послідовності:

1. Зафіксувати між собою 7 білих пелюсток з круглою серединкою за допомогою клейового пістолета.
2. В отвір між парою білих вклеїти сегменти з чорно-білої спіраллю.
3. Згорну на білі пелюстки наклеїти 5 чорних.
4. У утворилося невелике отвір в центрі кола з чорних сегментів вставити підготовлений декоративний елемент, зафіксувати клеєм.
5. З відрізка фетру вирізати коло, діаметром 3-4 сантиметри, заклеїти підставу квітки.
6. До п'яточку пришити гумку. Для надійності кріплення зробити 15-20 петель ниткою.
У готовому вигляді прикраса для волосся виглядає так:

Як виявилося, зробити гумки для волосся з атласних стрічок не складно. Із завданням впоратися новачок в сфері хенд-мейд. Альтернативний варіант прикраси - гумка з вузьких атласних стрічок. Така конструкція виглядає об'ємно і невагомо, а процес її створення відніме 1-2 години вільного часу.

Красиві резинки з атласних стрічок, вузькі смуги

Для створення прикраси знадобляться:

  • стрічки атласні синього і блакитного кольорів (можна підібрати інші відтінки) шириною 5 міліметрів - 2 метри (кожної);
  • ножиці;
  • клейовий пістолет;
  • запальничка;
  • шматок щільної тканини для основи;
  • декоративна прикраса в середину квітки;
  • однотонна гумка для волосся.

Синю стрічку розрізати на частини по 8 сантиметрів, блакитну на відрізки по 7 і 5 сантиметрів. Скласти відрізки навпіл, повинна вийти акуратна петелька, кінчики запаяти запальничкою.

З шматка щільної тканини вирізати коло, він буде служити основою композиції. Оптимальний діаметр 3 сантиметри. Приклеювати заготовлені раніше пелюстки до центру основи, розташовувати симетрично відносно один одного.

На перший ряд накладати другий, на другий - третій. У кожному з шарів кількість пелюсток має зменшуватися. На четвертому і п'ятому ряду використовувати блакитні петельки. У центр квітки приклеїти декоративну прикрасу.

Перевернути виріб, до основи приклеїти (або пришити нитками) гумку для волосся. У готовому вигляді прикраса виглядає так: На допомогу початківцям майстрам відео від професіоналів про те, як зробити гумки з атласних стрічок. Корисні поради і рекомендації допоможуть уникнути помилок і створити справжній витвір мистецтва своїми руками!